PSG maakt zich totaal geen zorgen over Financial Fair Play

Reacties

Nu de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain is afgerond, gaat het vooral nog om de duizelingwekkende transfersom van 222 miljoen euro, die niet door de club zelf is betaald aan Barcelona. Directeur Nasser Al-Khelaifi maakt zich geen zorgen over toekomstige sancties van de UEFA.

PSG maakt zich totaal geen zorgen over Financial Fair Play

Het verhaal is inmiddels bekend. Via een omweg werd de clausule in het contract van Neymar betaald, waardoor Barcelona een transfer naar PSG niet kon tegenhouden. In de voetbalwereld werd met verbazing gereageerd op het torenhoge bedrag, waarbij vraagtekens werden gezet bij de haalbaarheid van zo'n transfer.

VI schreef al dat de megatransfer moeiteloos binnen de UEFA-regels past, Al-Khelaifi komt tot diezelfde conclusie. 'Ik maak me helemaal geen zorgen over Financial Fair Play', stelt de directeur tijdens de presentatie van Neymar in gesprek met ESPN. 'We kleuren binnen de lijntjes. We zijn altijd transparant geweest richting de UEFA, zoals we dat altijd zullen zijn. We hebben onze beste mensen op de afhandeling van de transfer gezet.'

PSG hoeft niet bang te zijn dat het zelf gedwongen wordt om afscheid te nemen van spelers. 'Het is in Frankrijk verboden om een clausule in een contract te zetten, daar hebben we geluk mee', aldus een lachende Al-Khelaifi, die het komische van die situatie goed inschat. PSG start zaterdagavond aan het seizoen in de Ligue 1 met een thuiswedstrijd tegen Amiens. Het is nog onduidelijk of Neymar in actie komt tijdens dat duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.