UEFA luistert naar Servische bond en schorst aanvaller van Albanië

Reacties

De UEFA heeft de Albanese Mirlind Daku voor twee wedstrijden geschorst. De aanvaller wordt bestraft wegens het zingen van beledigende teksten over Servië.

UEFA luistert naar Servische bond en schorst aanvaller van Albanië
© Pro Shots
Albanië
Albanië
0 - 1
Spanje
Spanje

Na afloop van het met 2-2 gelijkgespeelde duel met Kroatië besloot Daku een megafoon in de hand te nemen. Door het apparaat klonken vervolgens beledigende teksten aan het adres van Servië en dat komt Daku duur te staan. De UEFA heeft besloten dat de aanvaller twee officiële wedstrijden moet toekijken.

Daku zelf toonde kort na afloop van het moment al berouw. 'Net als bij iedereen zijn de emoties soms op een ander niveau. Het effect van de wedstrijd heeft zijn tol geëist. Het is menselijk om te vergeven en ik voel de verplichting om mijn excuses aan te bieden aan iedereen die gekwetst is', klonk het.

Met deze ingreep heeft de UEFA in ieder geval geluisterd naar de Servische bond. Zij spraken eerder deze week al uit te walgen van de actie van Daku. Er werd zelfs gedreigd met een terugtrekking uit het toernooi indien de UEFA geen maatregelen zou nemen.

Daku kan Albanië dus in ieder geval niet helpen tijdens de laatste groepswedstrijd en mogelijke achtste finale op het EK. De Albanezen hebben een resultaat nodig tegen Spanje om de volgende ronde te bereiken.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Italië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Kroatië
3
0
2
1
3-6
-3
2
4
Albanië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 5 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.