UEFA nomineert Ajacied voor Speler van de Week

Reacties

De UEFA heeft Carlos Forbs genomineerd voor de Speler van de Week in de Europa League. De aanvaller was goed voor een doelpunt en een assist tegen Olympique Marseille en kon ook al op complimenten van zijn trainer rekenen.

UEFA nomineert Ajacied voor Speler van de Week
© Pro Shots

Forbs is samen met Ladislav Krejci (Sparta Praag), Amine Adli (Bayer Leverkusen) en Adrien Truffert (Stade Rennes) genomineerd door de UEFA. Ook Adli was belangrijk voor zijn club met een doelpunt en een assist (4-0 zege op BK Häcken). Linksback Truffert was trefzeker tegen Maccabi Haifa en was goed voor acht onderscheppingen in dat duel. Krejci bezorgde Sparta Praag de winst (3-2) op Aris Limassol met twee treffers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Ajax-trainer Maurice Steijn was blij met het optreden van Forbs als rechtsbuiten. 'Hij is nog steeds heel jong, maar hij heeft wel een aantal wapens, maakt een goeie goal. Maar hij mag best nog wel wat brutaler zijn. Op momenten dat hij kon afdrukken in de zestien, legde hij toch nog af. Dan mag hij best wel zelf schieten. Maar ik kan zeker tevreden over hem zijn vanavond.'

Supporters kunnen via de website van de UEFA stemmen op een van de vier genomineerde spelers. Voor Forbs was het zijn eerste treffer in het shirt van Ajax. De Amsterdamse club nam hem afgelopen zomer voor minstens veertien miljoen euro over van Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.