UEFA schorst arbiter voor rest van het seizoen, maar niet vanwege racisme

Reacties

De Roemeense arbiter Constantin Coltescu, die vierde man was bij de gestaakte Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir, is voor de rest van het seizoen geschorst. Dat maakte de UEFA dinsdag bekend.

UEFA schorst arbiter voor rest van het seizoen, maar niet vanwege racisme
© Pro Shots

Coltescu kwam op 8 december in opspraak wegens vermeend racisme richting Pierre Webo, assistent-coach van Istanbul Basaksehir. Coltescu gebruikte de term 'zwarte man' om de assistent van de Turkse club aan te wijzen. Het leidde tot grote ophef en uiteindelijk staking van het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir. Onder leiding van Danny Makkelie werd de wedstrijd een dag later uitgespeeld.

Hoewel de UEFA racisme niet bewezen acht, wordt Coltescu wel geschorst tot en met 30 juni 2021 wegens ongepast gedrag. De Roemeen moet een educatief programma volgen. Dat laatste geldt ook voor Octavian Sovre, die assistent-scheidsrechter was bij het duel. De UEFA-functionarissen moeten volgens de tuchtcommissie beter opgeleid worden in correct taalgebruik om in de toekomst dergelijke situaties te voorkomen.

Overigens wordt ook Webo, die eerder sprak van de moeilijkste dagen uit zijn loopbaan, voor één duel geschorst. De assistent van Istanbul Basaksehir kreeg volgens de UEFA al een rode kaart vóór de incidenten rondom het Champions League-duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.