UEFA schorst Eduardo voor twee duels na schwalbe

Eduardo da Silva moet de eerste twee wedstrijden in de Champions League aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller van Arsenal werd door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst vanwege de schwalbe die hij vorige week uitvoerde in de vierde voorronde van het kampioenenbal.

UEFA schorst Eduardo voor twee duels na schwalbe

De Kroatische spits haalde de woede van Celtic op de hals door met een duikeling een strafschop te versieren. Eduardo slaagde in zijn opzet, zette scheidsrechter Mejuto Gonzalez op het verkeerde been en dwong een penalty af met zijn vrijwillige val over het been van keeper Artur Boruc.

Celtic, dat na de 3-1 nederlaag in Londen definitief de Champions League misliep, maakte zijn onvrede kenbaar over de schwalbe. De Schotse bond riep de UEFA op Eduardo te straffen voor zijn theater. De UEFA bleek niet doof voor de Schotse protesten en kondigde een onderzoek aan.

Dit tot onvrede van Arsenal-manager Arsène Wenger. 'Ik vind het schandalig en onacceptabel. We kunnen dit niet accepteren vanwege twee redenen. Allereerst kan je discussiëren of het een strafschop was. Ten tweede is het onacceptabel dat een speler als een bedrieger wordt neergezet.'

Door de schorsing mist Eduardo het uitduel met Standard Luik op 16 september en de thuiswedstrijd tegen Olympiakos Piraeus op 29 september. Op 20 oktober, als Arsenal het in Alkmaar opneemt tegen AZ, kan Eduardo weer in actie komen namens The Gunners.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen