UEFA weerlegt kritiek Szoboszlai op medisch team

Reacties

De UEFA heeft gereageerd op de kritiek naar aanleiding van het medische optreden bij het incident met Barnabás Varga tijdens Schotland tegen Hongarije zondag. Onder anderen de Hongaarse sterspeler Dominik Szoboszlai liet zich kritisch uit.

UEFA weerlegt kritiek Szoboszlai op medisch team
© Pro Shots
Schotland
Schotland
0 - 1
Hongarije
Hongarije

Zondag was er de nodige consternatie toen de Hongaarse spits Varga in botsing kwam. Iedereen had snel door dat het serieus was, maar na afloop vertelde Szoboszlai dat hij niet tevreden was over hoe het medische team ingreep. 'De hulpverlening moet veel sneller', zei hij na afloop. 'Ik kan er maar beter niet over praten, maar als het protocol inhoudt dat medische mensen het veld niet op mogen in zo'n situatie, moet daar misschien maar wat in veranderen.'

Inmiddels heeft de UEFA op de kritiek gereageerd. 'We willen graag benadrukken dat de teamdokter binnen vijftien seconden na het incident heeft ingegrepen, gevolgd door onmiddellijk ingrijpen van de stadiondokter, zodat zij konden vaststellen wat de beste behandeling was, zoals gebruikelijk bij medische procedures', aldus een woordvoerder.

'Het gekwalificeerde noodteam wachtte langs de rand van het veld, zoals het protocol voorschrijft. Zij kwamen pas het veld op met de brancard toen het medische team daar toestemming voor gaf om de speler van het veld te halen en zo spoedig mogelijk naar het ziekenhuis te brengen.'

'De coördinatie tussen het medische personeel was professioneel en alles was in lijn met de medische voorschriften. Er was geen enkele vertraging in de behandeling', besluit de UEFA. Inmiddels is Varga weer aan de betere hand, maar zijn toernooi is in ieder geval voorbij.

Europees Kampioenschap

Stand Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
8-2
+6
7
2
Zwitserland
3
1
2
0
5-3
+2
5
3
Hongarije
3
1
0
2
2-5
-3
3
4
Schotland
3
0
1
2
2-7
-5
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.