Uitblinker Zirkzee speelt hoofdrol in mislukte Feyenoord-generale Lazio

Reacties

Bologna heeft de weg omhoog gevonden. Voor de tiende wedstrijd op rij bleef de ploeg van trainer Thiago Motta ongeslagen. Ook Lazio moest er aan geloven, mede dankzij de man-in-vorm: Joshua Zirkzee.

Uitblinker Zirkzee speelt hoofdrol in mislukte Feyenoord-generale Lazio
© Pro Shots
Bologna
Bologna
1 - 0
Lazio
Lazio

Op bezoek bij Sassuolo (1-1) was Zirkzee vorige week nog trefzeker. Op fraaie wijze schoot hij zich in de Italiaanse kijker. Midweeks plaatste Bologna zich ondertussen na een treffer van stand-in Sydney van Hooijdonk voor de volgende ronde van het bekertoernooi. En dan kwam Lazio vrijdag langs als toetje van een drukke week. De topclub speelde zijn generale repetitie op het duel met Feyenoord in de Champions League in het Stadio Renato Dall’Ara.

In de eerste helft had Lazio de zaken nog goed voor elkaar. Bologna, waar Zirkzee en Sam Beukema aan de aftrap stonden, had nauwelijks wat in te brengen. Direct na rust ging het echter mis voor de Romeinen. Opnieuw greep Zirkzee de hoofdrol. De spits speelde Lewis Ferguson vrij, waarna de Schot raak schoot.

Voor Lazio werd het zaak om een gelijkspel uit het vuur te slepen, waardoor Ciro Immobile van de reservebank gehaald werd. De Italiaanse topspits kreeg rust, maar was nodig om de meubelen te redden. Tevergeefs, want Bologna hield knap stand en bleef voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen. Daardoor ging de club ook nog over Lazio heen op de ranglijst en staat het na vanavond knap zesde in de Serie A.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
AS Roma
38
18
9
11
65-46
+19
63
7
Lazio
38
18
7
13
49-39
+10
61
8
Fiorentina
38
17
9
12
61-46
+15
60
* Actueel tot en met 8 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.