Uitspraak in zaak-Bosz: voorwaardelijke schorsing voor PSV-trainer

Reacties

De tuchtcommissie heeft Peter Bosz een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd opgelegd naar aanleiding van zijn uitlatingen over scheidsrechter Danny Makkelie. Dat betekent dat de trainer van PSV zaterdag tijdens het uitduel met AZ gewoon in de dug-out mag plaatsnemen.

Uitspraak in zaak-Bosz: voorwaardelijke schorsing voor PSV-trainer
© Pro Shots
AZ
AZ
Za 19 okt.
18:45
PSV
PSV

Bosz uitte eerder deze maand zijn onvrede over het optreden van Makkelie tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen Sparta. De aanklager betaald voetbal wilde de trainer voor een duel schorsen en lichtte de passages 'Ik ben altijd boos op Makkelie', 'Ik vind het helemaal niets' en 'Had ik niet moeten doen, hè? Oh, wat erg...' uit. Die waren afkomstig uit een interview met ESPN.

De aanklager beoordeelde dat als een aanval op Makkelie en spande een zaak aan. Bosz kreeg donderdag de kans om in verweer te gaan, maar ook de tuchtcommissie van de KNVB vindt een straf gerechtvaardigd. In tegenstelling tot de aanklager heeft de tuchtcommissie ervoor gekozen om Bosz niet een duel onvoorwaardelijk, maar voorwaardelijk te schorsen.

Gezien de ernst van de geuite bewoordingen acht de tuchtcommissie een voorwaardelijke straf beter op zijn plaats. Dat betekent dat Bosz het bezoek aan AZ niet aan zich voorbij hoeft te laten gaan. De proeftijd bedraagt twee jaar. Gaat de trainer van PSV in deze periode opnieuw in de fout, dan wordt de voorwaardelijke schorsing omgezet in een definitieve straf.

Poll Is de voorwaardelijke schorsing voor Bosz een terechte straf?
  • Ja
  • Nee

AZ en PSV hervatten de Eredivisie zaterdag om 18.45 uur in het AFAS Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.