Uniek seizoen Hull City met studiebol aan het hoofd

Er gloort hoop aan het einde van de lange en donkere tunnel waar Hull en Hull City lang in hebben vertoefd. De club slaagde er in zijn gehele, 104-jarige geschiedenis niet in een plek op het hoogste niveau te bemachtigen en de stad werd onder meer twee keer uitgeroepen tot slechtste plaats om te wonen in Engeland.

Uniek seizoen Hull City met studiebol aan het hoofd

Met de promotie naar de Premier League via de play-offs, is Hull City komend seizoen verzekerd van bijna zeventig miljoen euro extra inkomsten. En eindelijk doet de stad afstand van de weinig benijdenswaardige eer de grootste plaats in Engeland te zijn die nog nooit een club had die zich mocht meten met de voetbalelite.

Het debuut in de Premier League is een gouden kans voor club en stad om het imago op te vijzelen en een stevige basis te leggen voor de toekomst. Geografisch heeft Hull nauwelijks concurrentie. De dichtstbijzijnde grote club is Leeds United, dat tachtig kilometer verderop speelt. Manager Phil Brown moet Hull op het hoogste podium zien te behouden. De coach die acht maanden werkloos thuiszat en zich uit wanhoop vast voorbereidde op een baan buiten het voetbal, heeft The Tigers erbovenop weten te helpen. Brown voorkwam vorig seizoen op het nippertje dat Hull afzakte naar het derde niveau.

Met de wijze lessen van leermeester Sam Allardyce in het achterhoofd, maakte Brown van Hull City een vechtmachine met wetenschappelijke trekjes. Op basis van de statistieken die het programma Pro Zone hem bieden, koos Brown voor een speelstijl die recht op het doel af inhoudt.

'Vanaf dag één hebben we de spelers proberen te overtuigen van het belang van een clean-sheet mentality (op de nul spelen, red.)', legde Brown uit. 'Onze spelers hebben hun lichamen het hele seizoen vol in de strijd gegooid. Liefst 27 keer hebben we dit seizoen een voorsprong genomen en we hebben niet één van die duels verloren.'

Brown gelooft erin dat hij Hull komend seizoen in de Premier League kan houden. 'Ik ga natuurlijk genieten van de rit in een open bus en het feest, maar de voorbereiding is voor mij al begonnen. Ik ga een super gedetailleerd strijdplan opzetten om ons te handhaven', aldus de trainer die regelmatig werkdagen van veertien uur maakt.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen