Uruguay-icoon beëindigt imposante interlandcarrière en richt zich op Boca

Reacties

Edinson Cavani stopt na 136 interlands als international van Uruguay. Dat maakt de in eigen land legendarische aanvaller donderdagavond bekend middels een open brief, gepubliceerd op zijn Instagram-account.

Uruguay-icoon beëindigt imposante interlandcarrière en richt zich op Boca
© Pro Shots

'Ik wil de ploeg bedanken voor alle lessen. Nu heb ik weinig woorden, maar diepe gevoelens. Dank aan iedereen die onderdeel was van het pad. Het waren prachtige jaren. Ik kan wel duizend dingen zeggen, maar ik wil me toewijden aan deze nieuwe fase van mijn carrière. Ik heb besloten om een stap opzij te zetten, maar ik zal de ploeg altijd met een kloppen hart blijven volgen. Ik stuur een dikke knuffel aan al mijn mensen. Hup Celeste', schrijft de spits van Boca Juniors.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cavani kende een glansrijke interlandloopbaan met 136 wedstrijden voor het kleine land uit Zuid-Amerika. Zijn productie – 58 goals – wordt alleen door zijn spitsbroeder Luis Suárez overtroffen. Sinds zijn debuut in februari 2008 waren er veel hoogtepunten: op het WK in 2010 greep Uruguay de vierde plek, na een verloren halve finale tegen Nederland. Een jaar later werd het nog mooier: Uruguay won toen de Copa América.

De 37-jarige Cavani past voor de Copa América van deze zomer en wil zich nu op zijn clubloopbaan richten. Na een Europese loopbaan bij Palermo, Napoli, Paris Saint-Germain, Manchester United en Valencia is de goalgetter nu al een poosje actief bij Boca Juniors in Argentinië. Daar maakte hij recent nog grote indruk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Uruguay
Meer over Uruguay
Meer Boca Juniors
Meer over Boca Juniors
Meer Primera División
Meer over Primera División
Meer E. Cavani
Meer over E. Cavani
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.