Valencia en Real Madrid winnen

Valencia en Real Madrid blijven de kop in de Primera División delen. Valencia won op eigen veld met 1-0 van Racing Santander, Real Madrid was bij Alavés met 3-1 te sterk. Deportivo la Coruña ging bij Real Valladolid met 3-1 onderuit.

Valencia-Racing Santander 1-0
De spelersbus van Valencia werd voor aanvang van de wedstrijd tegen Santander nog bekogeld met eieren vanwege de smadelijke uitschakeling in beker tegen Guadix eerder deze week. In de competitie blijft de ploeg van Héctor Cúper het echter goed doen. In Mestalla werd Santander met 1-0 verslagen. De Noor John Carew maakte vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Alavés-Real Madrid 1-3
Real Madrid maakte geen fout tegen Alavés. Raúl zette Madrid al na twaalf minuten op voorsprong. In de tweede helft kwam Alavés via verdediger Oscar Téllez langszij. Real dankte de overwinning uiteindelijk voor een groot deel aan de medewerking van de tegenstander. Eerst moest Ibon Begoña het veld verlaten na een onnodige handsbal. Even later stak Antonio Karmona Real de helpende hand toe. De aanvoerder van Alavés werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman. Twee minuten voor tijd maakte Guti een einde aan het verzet van Alavés door 1-3 te scoren. Het was zevende overwinning op rij voor de Koninklijke. Door de winst blijft Real de beste papieren houden. Net als Valencia hebben de Madrilenen 35 punten, maar Real heeft nog een wedstrijd tegoed.

Real Valladolid-Deportivo la Coruña 3-1
Pas in het laatste kwartier kwam de wedstrijd tot leven. Valentin Pachón opende in de 75ste minuut de score voor Valladolid. Eusebio vergrootte vier minuten later verrassend de voorsprong. De Uruguyaan Walter Pandiani deed nog wat terug voor Deportivo maar opnieuw Pachón gooide drie minuten voor tijd de wedstrijd op slot. Roy Makaay speelde de hele wedstrijd mee. Door de nederlaag moet Deportivo een gaatje laten vallen met de twee koplopers. De achterstand van de landskampioen, vier punten, is echter nog te overzien.

Espanyol-Numancia 2-0
Ook Espanyol kreeg hulp van onverwachte zijde. Numancia-verdediger Muñiz scoorde na twintig minuten in eigen doel. Net voor rust zette Raúl Tamudo de 2-0 eindstand op het scorebord. Een angstig moment in de wedstrijd beleefde Espanyol-aanvaller Oscar. De voormalig speler van Barcelona kwam, zonder dat er een tegenstander in de buurt was, ten val en dreigde te stikken. Per ambulance werd de speler naar het ziekenhuis vervoerd. Daar kwam hij bij bewustzijn. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis verkeert Oscar niet in levensgevaar.