Valencia na simpele zege terug op cruciale vierde plaats

Valencia heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano zonder problemen gewonnen (0-4). Door de overwinning bezet Valencia momenteel weer de vierde plaats, die recht geeft op de voorronde van de Champions League.

Valencia na simpele zege terug op cruciale vierde plaats

Al na een halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong via Roberto Soldado (foto). De aanvaller was trefzeker na een fraai opgezette aanval, maar omdat een teamgenoot onderuit werd gehaald voordat Soldado scoorde, kreeg Valencia een strafschop toegewezen. Vanaf elf meter was de Spanjaard ook trefzeker.

Valencia kon vervolgens eenvoudig de score uitbreiden. Zes minuten na de openingstreffer verdubbelde Soldado de voorsprong met een intikker.

Andrés Guardado bracht Vallecano na ruim een uur de nekslag toe door de score naar 0-3 te tillen. Zijn eerste inzet werd niet goed weggewerkt door doelman Ruben Martinez, waardoor Guardado uit de rebound wel kon scoren. In de slotminuut tekende Nelson Valdez voor de eindstand: 0-4.

Morgen (maandag) staat de wedstrijd tussen Real Sociedad en laagvlieger Granada op het programma. Als Sociedad erin slaagt een overwinning te boeken, dan neemt het de vierde stek van Valencia weer over.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen