Valencia opnieuw hard onderuit op bezoek in Barcelona

Espanyol heeft in eigen huis uitgehaald tegen Valencia, dat moet vrezen voor de derde plaats in de Primera División. Sergio García was de grote uitblinker in het Estadi Cornellà-El Prat (4-0).

In de 26ste minuut had hij een goede actie aan de rechterkant, waarna hij Cristian Gómez in staat stelde van dichtbij de 1-0 binnen te schuiven. Vier minuten later was de wedstrijd eigenlijk al beslist toen Joan Verdú vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising schoot.

Het bleef echter niet bij 2-0 en dat was te danken aan Vicente Guaita, vorige week nog uitblinker tegen Real Madrid. De Valencia-doelman schoof de bal na een klein uur in de voeten van Sergio García, die het overzicht behield en Álvaro Vázquez een niet te missen kans bood.

Het werd uiteindelijk nog 4-0 door Kalu Uche, waardoor Valencia voor de tweede keer dit seizoen met een ruime nederlaag huiswaarts keerde uit Catalonië. Op 19 februari ging de ploeg van trainer Unai Emery al met 5-1 onderuit tegen Barcelona. Als Málaga zondagmiddag thuis weet te winnen van Real Sociedad, neemt die club de derde plaats in de Primera División over van Valencia. Foto: VI Images