Valenciennes wil duel overspelen na Ouaddou-actie

Valenciennes wil het uitduel met FC Metz opnieuw spelen. De clubleiding heeft bij de Ligue 1 een verzoek hiervoor ingediend na de 2-1 nederlaag van afgelopen zaterdag.

Valenciennes wil duel overspelen na Ouaddou-actie

Directe aanleiding voor het verzoek is het gedrag van een supporter van de thuisclub die Valenciennes' aanvoerder Abdeslam Ouaddou racistisch zou hebben beledigd. De zaak liep zo hoog op dat de verdediger in de rust de tribune wilde beklimmen om verhaal te halen bij de toeschouwer. Hij werd tegengehouden door stewards en supporters. Na afloop deed hij bij de politie aangifte, waarna de 38-jarige fan is verhoord.

'Ik wil dat deze wedstrijd opnieuw wordt gespeeld', verklaarde voorzitter Francois Decourrière. 'Ik heb een brief naar de president geschreven, naar het Olympisch Comité, naar een mensenrechtenorganisatie en naar de Franse voetbalbond. Bovendien wil ik dat de wedstrijd wordt gespeeld onder de ogen van kinderen uit Valenciennes en Metz.'

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond (FFF) komt donderdag bijeen om het incident te bespreken. Scheidsrechter Damien Ledentu had na afloop verklaard het duel niet te hebben gestaakt omdat Ouaddou geen enkele keer bij hem had geklaagd over het gedrag van de toeschouwer.

Bekijk hier al onze video's