Van Basten maakt Huntelaar nog wat belangrijker

Ondanks speculaties over een transfer rekent Ajax-trainer Marco van Basten op het aanblijven van zijn eerste aanvoerder Klaas-Jan Huntelaar.

Van Basten maakt Huntelaar nog wat belangrijker

'We gaan er vanuit dat hij gewoon bij Ajax blijft. Er is dus ook geen plan B gemaakt voor de spitspositie', zei Van Basten over de geruchten over een vertrek van Huntelaar. De nieuwe Ajax-coach heeft de aanvaller ook een extra rol toebedeeld voor komend seizoen.

Huntelaar is gestegen in de rangorde in de Amsterdamse selectie en is de eerste aangewezen persoon voor de aanvoerdersband. Mocht de spits ontbreken, wordt Maarten Stekelenburg Ajax-captain.

De leidersrol is Huntelaar niet vreemd. De Oranje-international begon vorig seizoen achter Jaap Stam en Kenneth Perez als derde aanvoerder en droeg verschillende keren de band.

Van Basten toonde zich gelukkig met de aankopen Darío Cvitanich en Miralem Sulejmani. Maar ook in defensief opzicht wil hij nieuw bloed. 'We hopen wel dat er minstens nog een verdediger bijkomt. Het liefst een type Jaap Stam.'

Maar er zullen ook spelers plaats moeten maken. 'We stonden vandaag met dertig man op het trainingsveld', zei Van Basten na de eerste training. 'Mij lijkt het goed als de groep wordt teruggebracht tot ongeveer 24 man.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen