Royal Antwerp FC heeft de monsterscore op Standard Luik geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van Mark van Bommel verspeelde vrijdag punten tegen STVV.

Sint-Truiden
1 - 1
Antwerp
Antwerp

Antwerp had na de nederlaag tegen FC Porto, de vierde in Champions League-verband, flink aan vertrouwen gewonnen na de 6-0 zege op Standard. Tegen STVV kwam de ploeg echter niet sterk voor de dag. De thuisploeg kreeg in de eerste helft de grootste kansen van de wedstrijd en kwam vlak voor rust dan ook op een 1-0 voorsprong door Jarne Steuckers. Daar ging een fout van Toby Alderweireld aan vooraf.

Antwerp, met Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen in de basis, zette in de tweede helft de achtervolging in en was via Janssen, die de lat raakte, ook dicht bij de gelijkmaker. Antwerp drong wel aan, maar wist niet door de defensie van STVV te dringen. Van Bommel haalde Owen Wijndal, Gyrano Kerk en Chidera Ejuke van stal om de 1-1 te forceren.

Die kwam er vlak voor tijd ook. Ejuke, voormalig speler van Heerenveen, hielp Van Bommel en Antwerp op de valreep aan een zwaarbevochten punt. Een overwinning zat er niet meer in.