Van Bronckhorst neemt direct koppositie in met Besiktas na zege

Reacties

Giovanni van Bronckhorst sluit het eerste weekend in Turkije af als koploper van de Süper Lig. Op bezoek bij Samsunspor werd relatief eenvoudig gewonnen en op doelsaldo staat Besiktas bovenaan.

Van Bronckhorst neemt direct koppositie in met Besiktas na zege
© Pro Shots
Samsunspor
Samsunspor
0 - 2
Beşiktaş
Beşiktaş

Na spectaculaire 0-5 overwinning in de Turkse Supercup waren de verwachtingen voor de manschappen van Van Bronckhorst hooggespannen. Dus was de vroege goal die Marius Mouandilmadji namens thuisclub Samsunspor leek te maken een onverwachte domper, maar gelukkig voor de Nederlandse coach was de aanvaller net te vroeg vertrokken en ging er dus een streep door de treffer.

Na een half uur ging de machine van Besiktas lopen en vielen er twee goals kort na elkaar. Eerst werd Rafa Silva in de diepte weggestuurd en de Portugees was sneller dan zijn directe belager en schoot raak. Vervolgens vloog een voorzet over de het hoofd van Samsunspor-verdediger Rick van Drongelen heen en kopte Gabriel Paulista raak.

Zonder Nederlanders maar met voormalig Eredivisie-klanten Milot Rashica en Jonas Svensson in de basis had Besiktas het ondanks de voorsprong best lastig in Samsun, want de twee goals waren de enige schoten op doel in het hele duel. De thuisclub had zelfs licht de overhand in het duel, maar vergat om een aansluitingsgoal te maken.

Zodoende staat aan het einde van het weekend Besiktas bovenaan in de Turkse Süper Lig, maar of dat aan het einde van de hele speelronde ook het geval is, hangt af van Rizespor, Istanbul Basaksehir, Bodrum FK en Gaziantep FK af: die clubs openen maandagavond hun seizoen.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2024/2025

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Fenerbahçe
5
4
1
0
13-2
+11
13
2
Galatasaray
4
4
0
0
14-3
+11
12
3
İstanbul Başakşehir
4
3
1
0
11-5
+6
10
4
Beşiktaş
4
3
1
0
9-3
+6
10
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer G. van Bronckhorst
Meer over G. van Bronckhorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.