Van de Beek maakt zich al snel populair met bijzonder voornemen

Reacties

Donny van de Beek heeft zich al snel populair gemaakt bij Girona. Tijdens zijn officiële presentatie liet de ex-Ajacied weten de Catalaanse taal eigen te willen maken.

Van de Beek maakt zich al snel populair met bijzonder voornemen
© Pro Shots

'Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit project', sprak Van de Beek in het Engels. 'Ik wil dat we succesvol zijn en echt bijdragen aan het goede voetbal dat Girona speelt. Dat sluit perfect aan op mijn spel. Daley Blind heeft heel goed gesproken over de club en de stad.'

Voor Van de Beek wacht na een Engels (Manchester United) en een Duits avontuur (Eintracht Frankfurt) nu dus een kennismaking met Spanje in de regio Catalonië. De 27-jarige middenvelder uit Nijkerkerveen hoopt snel te integreren in het noordoosten van Spanje. 'Het Catalaans maakt deel uit van de geschiedenis van de club en ik zal proberen de taal te leren om mijn communicatie met de fans en mijn teamgenoten te verbeteren. Het zal moeilijk worden, maar ik zal het proberen.'

Van de Beek tekende deze zomer een vierjarig contract bij Champions League-club Girona, dat vijf ton voor hem neerlegde. In 2020 trok hij voor 39 miljoen euro van Ajax naar Manchester United.

Misehouy
Ook Gabriel Misehouy stelde zich dinsdag voor als nieuwe speler van Girona. 'Girona heeft een geweldig seizoen gehad en past bij mijn stijl. Volgend seizoen hoop ik een betere speler te worden. Het is een geweldige club met veel jonge spelers. De Champions League is een pluspunt, maar Girona is sowieso een geweldige club om verder te groeien', aldus de van Ajax overgekomen middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.