Van den Boomen neemt gelijkmaker van 'Slavia-reus' voor zijn rekening

Branco van den Boomen toonde zich na het zwaarbevochten gelijkspel van Ajax tegen Slavia Praag zelfkritisch. De middenvelder was verantwoordelijk voor de openingsgoal in Praag, maar was ook betrokken bij de gelijkmaker van invaller Tomas Chory.

Slavia Praag
1 - 1
Ajax
Ajax

De boomlange Chory (1.99 meter) kopte een paar minuten na zijn entree raak na een voorzet waarbij hij Van den Boomen aftroefde. 'Ik stond daar tegen een reus en probeerde nog te springen, maar hij had zijn hand al op mij liggen', gaf Van den Boomen aan bij Ziggo Sport. 'Ik neem 'm wel op mijn conto, maar qua fysieke kracht kon ik weinig doen. Alleen hopen dat hij over zou koppen.'

De middenvelder was voor rust nog trefzeker vanaf de strafschopstip. 'Als ik speel, ben ik nummer één op de lijst. Mooi om dan ook te kunnen scoren voor ons uitvak. Dat is het mooiste wat er is, nog mooier dan thuis scoren. Mooi dat we de supporters al strijdend een punt konden geven', verklaart Van den Boomen, die beseft dat er voor rust meer in had gezeten voor Ajax.

'Zij hebben voor de rust één kans en wij vier, vijf. Dan moet je wel met 0-2 de kleedkamer in. Dan leg je het publiek hier ook plat. Zij bleven na rust ook gaan. De tweede helft was voor hen en tegen het einde ben je blij met een punt. In de laatste fase konden we de bal niet vasthouden. Door de problemen voorin aan de buitenkant hadden we geen spelers die het verschil konden maken. We hebben goed verdedigd op het einde en dan is het goed dat je na twee duels met vier punten staat', aldus de doelpuntenmaker van Ajax.