Farioli verheugd over strijdlust bij Ajacieden: 'Met een helm op gespeeld'

Reacties

Ajax-trainer Francesco Farioli is na het gelijkspel bij Slavia Praag vooral erg gelukkig met de wijze waarop zijn team in ondertalsituatie een punt over de streep trok. De Italiaanse coach sprak onder andere lovend over Josip Sutalo.

Farioli verheugd over strijdlust bij Ajacieden: 'Met een helm op gespeeld'
© Pro Shots
Slavia Praag
Slavia Praag
1 - 1
Ajax
Ajax

Farioli zag Youri Baas een kwartier voor tijd met een tweede gele kaart naar de catacomben gaan, maar met tien man pakte Ajax alsnog een punt tegen een na rust veel sterker Slavia Praag. 'Ik wil mijn spelers een groot compliment maken voor hun spirit en attitude. Zeker vanaf het moment dat we met tien man kwamen te staan', zei de trainer van Ajax op de persconferentie.

'In de eerste helft hadden we de totale controle. We hadden de kansen om meer te scoren en dan moeten we koelbloediger zijn. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld anders: voor hen werd het meer alles of niets, maar we hebben karakter getoond. We wisten dat het hier een zware wedstrijd zou worden, kijkend naar de resultaten van Slavia in de voorbije weken. We hebben met het mes tussen de tanden gespeeld', aldus Farioli.

Arbitrage
De Italiaan was niet helemaal gelukkig met de rol van de arbitrage in Praag. 'Ik vond het wat unfair dat wij met zes gele kaarten en een rode kaart eindigen en Slavia met maar drie gele kaarten. Maar ik heb veel respect voor hen en zij ook voor ons, kijkend naar hoe ze hun elftal hebben aangepast op ons. Ik zei voor de wedstrijd al tegen de jongens dat onze pass accuracy lager zou zijn dan normaal, vanwege de fysieke speelstijl van Slavia.'

Mede door de blessures binnen de selectie besloot Farioli om verdedigers Anton Gaaei en Owen Wijndal in eerste instantie na een klein uur als aanvallers binnen de lijnen te brengen. 'Ik ga nu niet huilen om de spelers die er niet bij kunnen zijn. Deze jongens staan ervoor open om op een andere positie te staan dan ze normaal gesproken staan. Natuurlijk kan het veel beter, maar deze jongens geven alles wat ze in zich hebben.'

Helm op
Farioli zag ook een belangrijke rol voor Sutalo tijdens het duel met Slavia Praag. 'Sinds de start van het seizoen groeit hij in zijn rol, zowel met als zonder bal. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en toont steeds meer leiderschap. Ik ben heel gelukkig met wat hij laat zien. Zeker als je kijkt naar waar hij vandaan komt. Josip heeft zich nu ook bewezen als verdediger in het strafschopgebied, op z'n Italiaans. Met een helm verdedigen', verklaarde Italiaan al lachend.

'In het voetbal zijn er momenten dat je een maatpak moet dragen en momenten dat je een helm op moet zetten. Het was vandaag nodig om met een helm op te spelen. We hebben wel geleden, maar we bleven compact staan. Als je naar wedstrijden van vorig seizoen kijkt, dan was die compactheid er niet na een tegenslag. Als je nu ziet hoe Mika Godts mee verdedigt en Branco van den Boomen zich op een gegeven moment voor de bal gooit. Dan ben ik daar erg trots op. Er is een grote vastberadenheid om het team te helpen', besluit Farioli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.