'Slavia Praag offerde duel met Ajax op voor de derby'

De Tsjechische media oordelen na het gelijkspel van Slavia Praag tegen Ajax dat er veel meer in had gezeten voor de thuisploeg. De beslissing van trainer Jindrich Trpisovsky om veel steunpilaren rust te geven, wordt uitgebreid besproken.

Slavia Praag
1 - 1
Ajax
Ajax

'Slavia offerde het Europa League-duel op voor de derby tegen Sparta Praag van komend weekeinde', schrijft Lidové noviny. 'Het was alsof er twee wedstrijden binnen een duel werden afgewerkt. Eentje zonder de Slavia-sterren, en eentje mét.'

In minuut 61 bracht Trpisovsky immers alsnog vaste waarden Malick Diouf, Lukás Provod, Matej Jurasek en Tomás Chory binnen de lijnen. Laatstgenoemde zorgde voor de 1-1, waarmee hij de openingstreffer van Branco van den Boomen uitwiste. 'Slavia speelde een zwakke eerste helft', vindt Lidové noviny. 'Het is dat Brian Brobbey een grote kans miste, anders was het 0-2 geweest. Het is raadselachtig waarom Slavia zo bang was in de beginfase. Ajax leek niet bepaald op een onoverwinnelijke reus.'

Ook de krant Idnes zag geen imponerend Ajax. 'Deze ploeg was zeker niet onverslaanbaar. Maar Slavia zette alvast in op de derby.' Dagblad Blesk constateerde droog dat Slavia Praag zijn ongeslagen status tegen Ajax behield. 'In 2007 won het tweemaal in de Champions League-voorronde en in 2008 werd het 2-2 in de Europa League.'

Aktualne zag dat Ajax verzuimde in de eerste helft uit te lopen. 'De Amsterdammers kwamen op voorsprong door een nogal klungelig veroorzaakte strafschop. Daarna liet Brobbey het na de 0-2 te maken. Na de hervatting drong Slavia aan na de viervoudige wissel. Hoewel de 1-1 viel, lukte het ook met een man meer niet om Ajax eronder te krijgen.'