Van der Sar bij beste spelers Champions League

Edwin van der Sar is een van de twintig spelers die zijn genomineerd voor de titel van Speler van het Jaar van de Champions League. De doelman van Manchester United is de enige Nederlander.

Van der Sar bij beste spelers Champions League

Van der Sar staat op de lijst met vijf beste doelmannen. Hij heeft concurrentie van Manuel Almunia (Arsenal), Petr Cech (Chelsea), Manuel Neuer (Schalke 04) en José Manuel Reina (Liverpool). De Nederlander heeft het voordeel dat zijn ploeg de Champions League won én dat hij zelf beslissend was in de strafschoppenserie tijdens de finale tegen Chelsea.

De UEFA heeft de coaches van de zestien ploegen die vorig seizoen de knock-outfase van de Champions League bereikten, gevraagd hun stem uit te brengen voor de vijf categoriën: Beste Keeper, Beste Verdediger, Beste Middenvelder, Beste Aanvaller en Beste Speler. Volgende week donderdag maakt de UEFA in Monaco de winnaars bekend.

Net als bij de doelmannen, valt ook in de andere categoriën de dominantie van de Engelse clubs op. Van de twintig spelers die zijn genomineerd, voetballen er zeventien in de Premier League. Alleen Neuer, Lionel Messi (Barcelona) en Carles Puyol (Barcelona) voetballen niet in Engeland. Met zes spelers levert Man United de meeste kandidaten.

Keeper: Manuel Almunia Arsenal
  Petr Cech Chelsea
  Manuel Neuer Schalke 04
  Pepe Reina Liverpool
  Edwin van der Sar Manchester United
 
Verdediger: Jamie Carragher Liverpool
  Rio Ferdinand Manchester United
  Carles Puyol Barcelona
  John Terry Chelsea
  Nemanja Vidic Manchester United
 
Middenvelder: Mickäel Essien Chelsea
  Cesc Fabregas Arsenal
  Steven Gerrard Liverpool
  Frank Lampard Chelsea
  Paul Scholes Manchester United
 
Aanvaller: Didier Drogba Chelsea
  Lionel Messi Barcelona
  Cristiano Ronaldo Manchester United
  Wayne Rooney Manchester United
  Fernando Torres Liverpool
 
 

Bekijk hier al onze video's