Van der Sar voorkomt winst Liverpool

Liverpool kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Fulham. Met name Edwin van der Sar was verantwoordelijk voor het puntenverlies van de koploper. Manchester United beëindigde de serie nederlagen met een afstraffing van Derby County.

Nog geen enkele keer dit seizoen was Liverpool niet tot scoren gekomen in het Premiership. Woensdag hield Fulham de koploper van scoren en van drie punten: 0-0. De puntendeling ws terecht. Liverpool was dan wel de ploeg met het initiatief op Anfield, maar het behoudend spelende en hard werkende Fulham toonde aan defensief behoorlijk in elkaar te steken, en had vooral in doelman Edwin van der Sar een grote uitblinker.

Michael Owen hoopte nog wel zijn honderdste treffer in het shirt van the Reds te maken tegen de Londense ploeg. De kansen kreeg hij ook daarvoor, want vlak voor rust had hij drie grote mogelijkheden. Van der Sar bleek echter niet te passeren. Na rust kreeg de Nederlander nog twee maal hulp van de paal, die kopballen van Steven Gerrard en Dany Murphy keerde.

Van der Sars tegenstander Jerzy Dudek hoefde minder in actie te komen. De counters van Fulham leken gevaarlijk, maar geen enkele keer hoefde de Pool grootse reddingen te verrichten om een tegentreffer te voorkomen.

Met een 5-0 zege op Derby County heeft Manchester United een einde gemaakt aan een serie van drie competitienederlagen op rij. Het tegen degradatie vechtende Derby had op Old Trafford geen enkele kans tegen de landskampioen. Het nieuwe centrale verdedigingsduo Laurent Blanc-John O'Shea (het dertiende koppel dat coach Alex Ferguson dit seizoen al in het hart van de defensie opstelde) gaf geen enkele kans wegen tegen the Rams.

Zelf was Manchester aanvallend niet te stoppen. Al na tien minuten leek het duel beslist. In de zesde minuut tikte Ole Gunnar Solksjær een voorzet van Mikael Silvestre binnen, en vier minuten later scoorde Roy Keane uit een voorzet van de Noor. De Ierse aanvoerder kopte raak bij de tweede paal. In het laatste half uur breidde Manchester de voorsprong uit tot vijf doelpunten via treffers van Solksjær, Ruud van Nistelrooy en Paul Scholes.

In de kwartfinale van het toernooi om de League Cup won Chelsea met 1-0 van Newcastle United. De Londense ploeg won dankzij een doelpunt van Jerrel Hasselbaink in blessuretijd. Hij volleyde een voorzet van invaller Boudewijn Zenden achter doelman Shay Given. Door de nederlaag op Stamford Bridge heeft Newcastle al 29 duels op rij niet gewonnen in uitduels met Londense ploegen.