Van der Vaart weer goud waard voor HSV

De crisis bij Schalke 04 begint flinke vormen aan te nemen. Verantwoordelijk daarvoor was Hamburger SV, met in de hoofdrol Rafael van der Vaart (0-2).

Van der Vaart weer goud waard voor HSV

De Wet van Van der Vaart zegt dat als de oud-Ajacied scoort, het resultaat voor HSV dit seizoen uiteindelijk ook positief is. De wedstrijd tegen Schalke 04 was het nieuwe bewijs voor de wetmatigheid, want in Gelsenkirchen vormde de openingstreffer van Van der Vaart de basis voor een mooie 2-0 zege op koploper Schalke 04.

Schalke 04 had aanvankelijk de wedstrijd in de greep. Maar een gebrek aan schotvaardigheid en een moediger HSV deden het duel na rust kantelen. Een scherpe counter, met Van der Vaart als afmaker, was beslissend. Ivica Olic maakte het HSV-feest negen minuten voor tijd compleet.

De vierde overwinning op rij heeft de degradatiezorgen bij HSV flink doen afnemen. De ploeg van trainer Huub Stevens heeft zich genesteld in de middenmoot en kan stiekem kijken naar kwalificatie voor Europees voetbal.

Bij Schalke 04 is de sfeer een stuk minder. De ploeg van Mirko Slomka is het in 2007 kwijt en dreigt na de tweede thuisnederlaag op rij de koppositie in de Bundesliga te verspelen.

Bekijk hier al onze video's