Van Dijk bevestigt contractonderhandelingen met Liverpool

Reacties

Het team rondom Virgil van Dijk is met Liverpool in gesprek over een verlenging van zijn contract op Anfield, dat momenteel komende zomer afloopt. De verdediger heeft dat bevestigd aan het Britse persbureau PA.

Van Dijk bevestigt contractonderhandelingen met Liverpool
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Chelsea
Chelsea

Het is voor het eerst dat Van Dijk (33) openlijk communiceert over zijn toekomst. 'Ik weet op dit moment nog niet wat die brengt. Maar er zijn onderhandelingen gaande met de juiste mensen. En als het tijd is om een beslissing te nemen, dan zullen jullie het allemaal wel te weten komen', aldus Van Dijk maandag. 'Nu ligt mijn focus op Liverpool.'

Het wordt ook tijd om de onderhandelingen op te starten: nu is Liverpool immers nog de enige club met dat recht. Vanaf het moment dat het kalenderjaar 2025 ingaat, mogen alle clubs met de Bredanaar om tafel over een transfervrije overstap later dat jaar. Hetzelfde geldt overigens voor nog twee vedetten: Trent Alexander-Arnold en Mohamed Salah.

Eerstgenoemde werd al nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid. Manager Arne Slot zal hopen dat de Liverpudlian blijft, anders moet hij op de rechterflank misschien andere oplossingen verzinnen: zondag tegen Chelsea eindigde Salah op die plek. 'Ik heb Trent al gezegd dat hij zich zorgen moet maken, hij heeft er een concurrent bij', grapte de Nederlandse manager na de zege op Chelsea.

Van Dijk werd in 2018 door Jürgen Klopp naar Liverpool gehaald. Zijn komst was het laatste puzzelstukje voor een succesvolle ploeg, die in 2019 de Champons League en 2020 de Premier League won.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.