Van Gaal: 'Dit is dezelfde Pellè als uit mijn tijd bij AZ'

Graziano Pellè maakte zondag tegen PSV indruk als spelleider bij Feyenoord. Zijn voormalig coach Louis van Gaal had ook een applaus voor de Italiaan.

Van Gaal: 'Dit is dezelfde Pellè als uit mijn tijd bij AZ'

Van Gaal is echter niet verrast door het sterke optreden van de Feyenoord-spits, die in 2007 door de huidige Oranje-bondscoach naar AZ werd gehaald. 'Graziano heeft dit altijd gekund. Bij AZ speelde hij niet anders dan nu', aldus Van Gaal in De Telegraaf.

'Wat hij nu laat zien, is niet anders dan toen hij in Nederland kwam. Er is alleen een verschil, hij is nu krachtiger en sterker in de duels. Maar dit is dezelfde Pellè', zei de bondscoach over de spits, die in Alkmaar niet uit de verf kwam.

'Ik wist toen dat hij dit kon. Maar hij was nog jong en had bij mij ook met een enorme concurrentie te maken van Shota Arveladze en Moussa Dembélé', gaf Van Gaal uitleg. 'Die concurrentie is er nu niet. Bij Feyenoord speelt hij altijd en dat geeft hem vertrouwen. En je ziet dat hij door dat toegenomen zelfvertrouwen zoveel scoort.'

De leidende rol vertaalt zich ook op een ander vlak. Pellè is door trainer Ronald Koeman aangewezen als chef corners, mede om het aantal tegentreffers bij spelhervattingen te beperken. Tegen PSV werd het een succes.

'Ik had geen directe tegenstander meer, maar was een vrije man', zei Pellè in het AD. ''Ik stond bewust in het gebied bij de eerste paal. Ik ben lang, de tegenstander zal sowieso de corner hoog over mij heen moeten trappen. Dat betekent automatisch meer reactietijd voor de keeper.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen