Van Hooijdonk vertrekt definitief uit Bologna, maar blijft nog jaren in Italië

Reacties

Sydney van Hooijdonk (24) gaat Bologna definitief verlaten. De spits gaat deze week namelijk een meerjarig contract tekenen bij Cesena, melden ingewijden. Die club koopt de aanvaller weg bij de Serie A-club.

Van Hooijdonk vertrekt definitief uit Bologna, maar blijft nog jaren in Italië
© Pro Shots

Al een tijdje was duidelijk dat Van Hooijdonk weinig toekomst meer had bij Bologna. De aanvaller stond al drie jaar onder contract bij de club, die afgelopen seizoen een ticket voor de Champions League veroverde, maar werd verhuurd aan achtereenvolgens SC Heerenveen en Norwich City. In de Eredivisie schoot hij nog met scherp, maar in het Championship werd de verhuurperiode geen succes.

Beide partijen besloten om de voorbereiding bij (Jong) NAC door te brengen. In afwachting van een transfer hield Van Hooijdonk zijn conditie in Nederland op peil. De spits liet een aanbiedingen van Eredivisie-clubs aan zich voorbijgaan en mikte op een nieuwe kans in het buitenland. Die is met Cesena nu gekomen.

Cesena promoveerde afgelopen seizoen naar de Serie B en heeft met een nieuwe Amerikaanse eigenaar veel financiële slagkracht om direct door te groeien, is de verwachting. Van Hooijdonk is een van de aankopen die daar aan mee moet helpen.

Cesena betaalt een minimale transfersom aan Bologna, vanwege zijn doorlopende contract tot medio 2025. Daar zijn een aantal hoge bonussen aan toegevoegd bij het behalen van sportieve doelen en bij het maken van een x-aantal doelpunten. Ook krijgt Bologna een fiks doorverkooppercentage bij een volgende transfer. Van Hooijdonk tekent een contract tot medio 2026 bij Cesena, met de optie voor nog één seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. van Hooijdonk
Meer over S. van Hooijdonk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.