Van Marwijk geniet van niveau Oranje-internationals

Bert van Marwijk heeft weinig aan te merken op de voorbereiding van het Nederlands elftal op het oefenduel met Australië (zaterdag in Eindhoven) en de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië (woensdag in Skopje).

Van Marwijk geniet van niveau Oranje-internationals

De bondscoach van Oranje trainde donderdag met zijn volledig fitte selectie achter gesloten deuren. 'De sfeer is goed', liet Van Marwijk na afloop weten.

'Ik kan heerlijk werken en geniet van het niveau van de spelers. Ik wil de tijd dat ik de spelers bij elkaar heb, optimaal benutten. Zo vaak heb je als bondscoach de groep niet bijeen. Ik kan deze jongens nauwelijks meer beter leren voetballen. Ik kan ze wel beter laten functioneren.'

Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor het controlerende duo centraal op het middenveld, bestaande uit Mark van Bommel en Nigel de Jong. Zij moeten stabiliteit toevoegen om de volgens Van Marwijk typisch Nederlandse zwaktes eruit te halen.

'We zijn een creatief, brutaal volkje en ook een beetje arrogant. Dat maakt ons heel sterk, maar soms ook zwak. We willen nog wel eens nonchalant zijn. Dat moet er uit. We moeten nog beter leren te winnen. Dat doe je door de zaak stabieler neer te zetten.' Doel: Stekelenburg

Verdediging: Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst

Middenveld controlerend: Van Bommel, De Jong

Middenveld aanvallend: Van Persie, Van der Vaart, Robben

Aanval: Huntelaar

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen