Van MVV overgekomen Livramento beleeft droomdebuut in Serie A

Reacties

Dailon Livramento (23) heeft een droomdebuut gekend bij Hellas Verona. De aanvaller debuteerde in de Serie A met een doelpunt en overtuigende overwinning op Napoli. Thijs Dallinga en Jurgen Ekkelenkamp debuteerden eveneens, maar konden in de korte tijd die ze meededen, hun stempel niet druken.

Van MVV overgekomen Livramento beleeft droomdebuut in Serie A
© Pro Shots
Hellas Verona
Hellas Verona
3 - 0
Napoli
Napoli

Livramento maakte afgelopen zomer een droomtransfer: van MVV naar Hellas Verona. Die club zocht een nieuwe Tijjani Noslin en lijkt die vooralsnog gevonden te hebben. De aanvaller maakte na vijftig minuten voetballen namelijk het openingsdoelpunt door een voorzet vanaf de linkerkant te verlengen richting de tweede paal.

Een kwartier voor tijd zorgde Daniel Mosquera na goed doorgaan van Ondrej Duda met een lage schuiver voor de tweede Verona-goal en hij nam in blessuretijd ook het derde doelpunt voor zijn rekening. Daarmee zorgde Hellas Verona voor een verrassing tegen het sterker geachte Napoli, bij wie de debuterende coach Antonio Conte voor het eerst een openingswedstrijd in ItaliΓ« verloor. I Partenopei kunnen de aanstaande komst van David Neres in elk geval goed gebruiken.

Bologna
Bologna
1 - 1
Udinese
Udinese

Dallinga maakte zondagavond eveneens zijn Serie A-debuut, maar kon minder zijn stempel drukken dan Livramento. Dat had logischerwijs ook te maken met de hoeveelheid speeltijd, want de vervanger van de naar Manchester United vertrokken Joshua Zirkzee viel pas enkele minuten voor het einde van het duel in.

Op dat moment was de eindstand al bereikt, waarbij Bologna niet mocht klagen. Florian Thauvin miste vlak voor de gelijkmaker een penalty, waarna Lautaro Giannetti uit de corner die volgde alsnog scoorde. Bij Udinese maakte Jurgen Ekkelenkamp als invaller ook zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club. Sam Beukema en Kingsley Ehizibue deden als basisklant negentig minuten mee.

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

ItaliΓ«

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Udinese
4
3
1
0
7-4
+3
10
2
Napoli
4
3
0
1
9-4
+5
9
3
Internazionale
4
2
2
0
9-3
+6
8
4
Juventus
4
2
2
0
6-0
+6
8
* Actueel tot en met 17 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.