Van Nistelrooij kan bij Man Utd aan de slag gaan met vastgelegd wonderkind

Reacties

Chido Obi-Martin heeft zijn overstap van de jeugdopleiding van Arsenal naar die van Manchester United afgerond. Volgens Engelse media heeft Ruud van Nistelrooij, United-legende en tegenwoordig assistent van Erik ten Hag, een belangrijke rol gespeeld bij die gevoelige transfer.

Van Nistelrooij kan bij Man Utd aan de slag gaan met vastgelegd wonderkind
© Instagram

De zestienjarige Obi-Martin staat in Engeland bekend als een megatalent, die in het shirt van Arsenal het ene na het andere doelpunt maakte. Vorig seizoen kwam hij groot in het nieuws toen hij maar liefst tien (!) keer scoorde in de topper tegen Liverpool Onder-16.

Arsenal wilde graag langer door met Obi-Martin, maar kwam er met de spits niet uit over een contract. Eind juli werd al gemeld dat Manchester United zijn volgende club zou gaan worden. Met speciale dank aan Van Nistelrooij, die volgens de berichtgeving van destijds 'de sleutel' was om de deal af te ronden. De trainer zou een persoonlijk ontwikkelingsplan hebben aangeboden.

Na dit bericht werd het even stil rondom Obi-Martin, die zaterdag via Instagram van zich heeft laten horen. Het wonderkind maakt bekend dat zijn transfer naar Manchester United is afgerond. 'Heel blij om voor deze geweldige club te tekenen', schrijft Obi-Martin bij zijn post. 'Tijd om me te focussen op het verwezenlijken van al mijn dromen. Bedankt aan iedereen die me heeft geholpen om al zo ver te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.