Van Nistelrooij ziet geen topclub-penalty: 'Die hak zit op zijn achterhoofd'

PSV ontsnapte zondag aan puntenverlies door een veelbesproken strafschop in de extra tijd (1-0). Trainer Ruud van Nistelrooij achtte de beslissing van arbiter Serdar Gözübüyük de juiste.

PSV
PSV
1 - 0
RKC Waalwijk

'Deze strafschop wordt toch niet meer teruggedraaid', zei Van Nistelrooij tegen ESPN over hét moment in Eindhoven na vragen over de penaltybeslissing. In zijn ogen was het niet een topclubpenalty, zoals hem voor de voeten werd geworpen. 'Anders zou ik het ook zeggen.'

'De achterkant van de schoen zit gewoon vol op het hoofd van Xavi Simons', oordeelde Van Nistelrooij over het moment, dat bij RKC tot woede leidde. 'Ik zie een hak op zijn hoofd en daarmee wordt Xavi belemmerd een kopbal te maken.'

De veelbesproken penalty bracht blijdschap bij Van Nistelrooij. 'Het was een zware bevalling. De opluchting is dan ook groot. Wat wil je ook als je in blessuretijd wint. Dit had het team nodig.'

De oud-international erkende dat zijn ploeg voor rust in een te laag tempo speelde. 'De urgentie zat er niet in en de wedstrijd van donderdag zat nog in de benen. In de tweede helft was dat extra stapje er wel. In het laatste kwartier drukten we ook meer. En dan valt die goal gelukkig. Dat is heerlijk na zo'n zware bevalling', zei Van Nistelrooij, die wees op de wisselvalligheid van zijn ploeg. 'We hebben nog te lage dalen en te hoge pieken.'

Op de persconferentie na de wedstrijd ging Van Nistelrooij niet mee in de suggestie dat de strafschop een ‘goedmakertje’ was voor de veelbesproken penalty die Gözübüyük in de slotfase van vorig seizoen toekende aan Feyenoord tegen PSV. ‘Nee, ik denk dat scheidsrechters gewoon beslissen op het moment van vandaag. Zo zie ik dat. Als je professional bent, mag dat niet meespelen. Ik kan me niet voorstellen dat het meespeelt. Positief of negatief voor ons uitgelegd: dat kan.’