Van Persie geeft duidelijkheid over zijn kijk op de keeperskwestie

Reacties

Robin van Persie wijst geen vaste eerste keeper aan bij SC Heerenveen. Dat heeft echter meer met het bieden van perspectief dan met plannen voor een zogeheten roulatiesysteem te maken, zo maakt de oefenmeester duidelijk.

Van Persie geeft duidelijkheid over zijn kijk op de keeperskwestie
© Pro Shots

Heerenveen verloor zaterdag zijn laatste test van de voorbereiding met 1-0 van Middlesbrough en na afloop vertelde Van Persie dat hij "niet gelooft" in een vaste eerste keeper. In de media gingen deze woorden al snel een eigen leven leiden. De term 'rouleren' viel, maar Van Persie wil helder maken dat het zeker geen geval van stuivertje wisselen wordt onder de lat.

'Laat ik vooropstellen dat alle keepers het goed hebben gedaan en het goed doen', zegt de trainer. 'Het vertrekpunt bij de keuzes die we maken is altijd de speelwijze. Uit de selectie van spelers die we hebben, kiezen we de spelers die in onze ogen het beste bij de speelwijze passen. Dit kunnen ze laten zien op trainingen en tijdens wedstrijden. Dit geldt voor álle spelers. En dus ook voor de keepers.'

Dát is waarom er geen vaste eerste keeper is gekozen. 'De kern van de situatie is dat Andries (Noppert) en Mickey (van der Hart) op dit moment in aanmerking komen om te spelen', verduidelijkt Van Persie. 'In de beoordeling wie er speelt, bekijken we iedere week wie er het beste presteert tijdens de trainingen en wedstrijden, op basis van de taken die worden gevraagd vanuit de speelwijze. Net zoals wij dat bij iedere positie doen. Dit is in onze ogen een logisch, eerlijk en duidelijk verhaal.'

Zondag begint Heerenveen een nieuw Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Ajax. Het is nog onbekend wie er dan gaat keepen bij de Friezen. 

Woensdag verschijnt er in het weekblad en online via VI PRO (12.00 uur) een uitgebreid interview met Robin van Persie.

Draai warm voor de Eredivisie-start!

Perfect voorbereid zijn op het nieuwe seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie? Bestel dan hier ons extra dikke bewaarnummer, met alle transfers, selecties en verwachte opstellingen!
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.