Van Persie geniet van 'welkome stap': 'Maar we willen meer'

Reacties

SC Heerenveen won zaterdagavond weer eens. Met een 2-0 zege op Sparta Rotterdam namen de Friezen afscheid van de plek die straks in mei leidt tot play-offs om handhaving. Het is een eerste stap in de goede richting voor de club die het linkerrijtje ambieert.

Van Persie geniet van 'welkome stap': 'Maar we willen meer'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

'Het is een heel prettige en verdiende winst. De grootste winst is onze manier van verdedigen. We geven amper wat weg en we hebben keihard gewerkt. Als je ziet hoe we als team verdedigd hebben, daar heb ik van genoten', stak de Rotterdamse oefenmeester van wal tegenover zendgemachtigde ESPN.

Waar hij zich het meeste mee vermaakt had? 'Ik geniet het meeste van de sfeer, maar tegelijkertijd is het ook heel belangrijk dat we met onze voeten op de grond blijven, nederig blijven ook als we winnen. Rustig blijven en nog harder werken. We spelen voor play-offs, dat blijft het doel, en daar staan we nog niet. Dit is een welkome stap, maar we willen meer', aldus een ambitieuze trainer.

Captain Luuk Brouwers toonde zich opgelucht. 'Dat is eventjes geleden. Dit is lekker. Het was weer even zoeken naar het gevoel. Over het algemeen willen we bekendstaan als een voetballende ploeg met rust aan de bal, maar we hebben het tegen Sparta gecombineerd. We hebben bij fases gebikkeld en gestreden met z'n allen en met vlagen goed voetbal laten zien. Nu is mijn weekend weer leuk', lachte de Brabander.

Jacob Trenskow schoot nog maar eens fraai raak voor Heerenveen, maar de Deen liet zich niet verleiden tot grootspraak. 'Het was een zware wedstrijd, maar heel belangrijk, deze drie punten. We zijn erg blij en nu moeten we doorgaan. Iedereen was blij, maar we kunnen niet te lang in deze roes blijven', verklaarde het goudhaantje, naar waarheid. Heerenveen gaat dinsdag voor de beker naar IJsselmeervogels, zaterdag wacht Fortuna Sittard in Limburg.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Trenskow
Meer over Trenskow
Meer L. Brouwers
Meer over L. Brouwers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.