Van Persie krijgt Heerenveen nog niet aan het klimmen op de ranglijst

SC Heerenveen en PEC Zwolle zijn zondagmiddag in evenwicht uit elkaar gegaan: 1-1. Gezien het wedstrijdbeeld zullen beide ploegen daar wel redelijk mee kunnen leven, al zorgt het er wel voor dat Heerenveen en PEC allebei onderin het rechterrijtje van de ranglijst blijven hangen.

sc Heerenveen
1 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

De eerste drie thuiswedstrijden van Heerenveen onder Robin van Persie waren een feest en de Friezen hoopten de supporters ook zondag weer met een goed gevoel naar huis te sturen. In de eerste helft was het zeker vermakelijk, maar na rust had PEC meer controle. Heerenveen kreeg toen ook geen serieuze kansen meer om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Het begin was voor PEC, dat al in de derde minuut op voorsprong kwam. Dylan Mbayo had een basisplaats gekregen als rechtsbuiten en slingerde de bal bij zijn eerste geslaagde actie voor het doel, waar de instormende Davy van den Berg voor een vroege openingstreffer zorgde: 0-1.

Heerenveen moest in de achtervolging en antwoordde al snel. Na een fijne steekpass van Jacob Trenskow bracht Dimitris Rallis de score al in de tiende minuut terug in evenwicht. Voor Rallis, die vorige week tegen Heracles Almelo ook al scoorde, was dat een bijzondere treffer: hij werd geboren in Zwolle, maar opgeleid bij Heerenveen. Dit was zijn eerste goal in het Abe Lenstra Stadion.

Na de gelijkmaker ging Heerenveen op zoek naar meer. Simon Olsson kreeg twee goede schietkansen, maar was niet zuiver genoeg. PEC liet vrij weinig meer zien, al kwam het vlak voor rust via Younes Namli nog wel dicht bij een volgende treffer. Mickey van der Hart reageerde goed op de zwabberbal van de PEC-aanvoerder.

In de tweede helft slaagde PEC er beter in om Heerenveen te beteugelen. De thuisploeg kwam er niet meer doorheen, terwijl het ook niet bijster veel weggaf. 1-1 was met die informatie een logische eindstand. Heerenveen en PEC komen nu allebei op acht punten terecht: daarmee staan zij veertiende en dertiende in de Eredivisie. Fortuna Sittard zou later deze zondag nog kunnen passeren.