Van Persie optimistisch: 'Wij gaan voor Europees voetbal'

Reacties

De start van Robin van Persie als trainer van SC Heerenveen is qua resultaten nog geen doorslaand succes: de Friezen hervatten de competitie zaterdagavond als nummer vijftien. In Nijmegen is NEC de tegenstander. Wat Van Persie betreft moet in Gelderland een ommekeer beginnen die uiteindelijk tot Europees voetbal leidt.

Van Persie optimistisch: 'Wij gaan voor Europees voetbal'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
Za 19 okt.
20:00
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Tenminste: qua resultaten, dan. De Rotterdammer is over het veldspel veel meer te spreken. 'Heel simpel vind ik dat je op basis van de afgelopen twee wedstrijden, tegen Heracles-uit en PEC Zwolle-thuis, zes punten had moeten halen. Als het even tegenzit, misschien vier. Maar zeker niet één', aldus de coach op de clubwebsite na een nederlaag in Almelo en een remise tegen PEC in eigen stadion, vlak voor de interlandbreak.

Zaterdag, tegen het eveneens ondermaats presterende NEC (zestiende), wil Van Persie drie punten, want zijn ambities zijn fors. 'Ook morgen gaan we voor de winst. Dat doen we iedere wedstrijd, want we hebben heel duidelijk voor ogen wat we willen: play-offs halen voor Europees voetbal. En hopelijk lukt het zelfs om ons direct te kwalificeren voor Europa. Ik vind dat we niet bang moeten zijn om dat uit te spreken. Dat doe ik niet om stoer te doen, maar omdat ik het echt realistisch vind.'

Om Europees voetbal af te dwingen via de competitie, moet Heerenveen op de vijfde plek eindigen, mogelijkerwijs volstaat ook de zesde plek voor een rechtstreeks ticket. Dat hangt af van wie de beker wint. In De Goffert mist Heerenveen alleen spits Daniël Karlsbakk, die verstek laat gaan met een lichte kwetsuur. NEC-trainer Rogier Meijer vertelde dat Philippe Sandler en Dirk Proper niet inzetbaar zijn voor de rood-zwart-groenen.

In aanloop naar NEC - Heerenveen spraken we met prominente figuren rondom beide clubs, die goede hoop hebben op sportieve verbetering:

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
PEC Zwolle
8
2
2
4
8-11
-3
8
15
sc Heerenveen
8
2
2
4
10-17
-7
8
16
N.E.C.
8
2
1
5
7-9
-2
7
17
Almere City FC
8
0
2
6
2-19
-17
2
18
RKC Waalwijk
8
0
0
8
5-22
-17
0
* Actueel tot en met 14 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.