Van Persie verrast en zet Noppert weer op doel bij SC Heerenveen

Reacties

Andries Noppert staat zaterdagavond in de basis bij SC Heerenveen, voor de uitwedstrijd tegen NEC. Robin van Persie heeft besloten om Mickey van der Hart uit zijn team te halen.

Van Persie verrast en zet Noppert weer op doel bij SC Heerenveen
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

De dertigjarige Noppert dacht dit seizoen als eerste doelman te gaan beginnen, maar Van Persie koos bij de start van dit voetbaljaar toch voor Van der Hart. De coach van Heerenveen zorgde voor verbaasde blikken door te stellen dat hij niet met een eerste en tweede keeper werkt. Daarmee wekte hij de indruk dat hij wilde gaan rouleren.

Daarvan was echter geen sprake, benadrukte Van Persie in een groot interview met VI. 'In de beoordeling wie er speelt, bekijken we iedere week wie er het beste presteert tijdens de trainingen en wedstrijden, op basis van de taken die worden gevraagd vanuit de speelwijze. Net zoals wij dat bij iedere positie doen. Dit is in onze ogen een logisch, eerlijk en duidelijk verhaal', zei de oefenmeester.

Ondanks deze uitleg leek de rol van Noppert bij Heerenveen toch wel uitgespeeld. De keeper heeft een moeizame relatie met Van Persie, die bovendien het meevoetballen erg belangrijk heeft gemaakt. Daarin scoort Noppert minder dan Van der Hart. In de slotfase van de afgelopen window hoopte Noppert door al deze factoren nog op een transfer naar Ajax, maar die viel in het water.

Bij de eerste acht wedstrijden van dit seizoen zat Noppert op de bank en keept Van der Hart. Daarin wisselde hij goede momenten af met mindere. Tegen NEC krijgt Noppert nu weer de kans om zich te laten zien. Onduidelijk is of dit voor een wedstrijd is, of dat de Fries voorlopig mag blijven staan.

Van Persie heeft nog meer wijzigingen in zijn elftal doorgevoerd. Sam Kersten vervangt centraal in de defensie Pawel Bochniewicz en op het middenveld is er een basisplaats voor Levi Smans. Hij vervangt Simon Olsson, die met een vormcrisis te maken heeft.

Volg NEC - SC Heerenveen (aftrap 20.00 uur) via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.