Van Wolfswinkel en Fer buigen pas laat voor Chelsea

Chelsea heeft tegen het Norwich City van de Nederlanders Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel de eerste uitzege van dit seizoen behaald. Swansea City blijft kwakkelen en verloor bij het verrassend goed presterende Southampton.

Norwich City-Chelsea 1-3
De twee Nederlanders stonden al snel met 0-1 achter. De Braziliaan Oscar schoot met buitenkant rechts de bal knap in de verre hoek. Dat betekende na vier minuten het openingsdoelpunt.

Halverwege het tweede bedrijf kwam Norwich langszij. Anthony Pilkington kon de ploegen op gelijke hoogte zetten omdat Van Wolfswinkel de bal bij hem bezorgde door een kopduel van John Terry te winnen.

David Luiz grijpt namens Chelsea stevig in.

In de slotfase, die Van Wolfswinkel na zijn wissel in de 73ste minuut niet meer meemaakte, bracht Chelsea-manager Eden Hazard, Samuel Eto'o en Willian als verse krachten voor een offensief. Die keuze miste zijn uitwerking niet. Hazard zette Chelsea na 85 minuten op voorsprong en Willian deelde een minuut daarna de genadeklap uit.

Zodoende heeft Chelsea na twee punten uit de drie eerste uitduels de eerste zege op vreemde bodem eindelijk te pakken. De ploeg van Mourinho nadert koploper Liverpool tot op twee punten. Norwich heeft dit seizoen pas zeven punten gepakt en is halverwege het rechterrijtje terug te vinden.

Southampton-Swansea City 2-0
Met Michel Vorm en Wilfried Bony in de basis begon Swansea City het duel. Dwight Tiendalli zat negentig minuten op de bank, terwijl bij de thuisploeg hetzelfde gold voor Jos Hooiveld. Jonathan De Guzman ontbrak aan de zijde van de Welshmen vanwege een liesblessure.

De aanwezige Nederlanders zagen hoe Southampton na negentien minuten op voorsprong kwam. Adam Lallana schoot de bal vanaf zes meter in het dak van het doel. In de slotfase maakte Jay Rodriguez met de 2-0 aan alle twijfel een einde.

Door de nederlaag van zondag blijf het Swansea van manager Michael Laudrup onderaan de middenmoot bungelen met zeven punten. Southampton is voorlopig met veertien punten de nummer drie van de Premier League.

Adam Lallana is het middelpunt van feestvreugde.