Van Zwam zet PSV op spoor regelmatige zege

PSV heeft zonder zich al te veel in te spannen drie punten toegevoegd aan z'n totaal. In Eindhoven was NAC Breda een gewillig slachtoffer, met doelman Arno van Zwam als katalysator (3-0).

Edwin Zoetebier had graag met NAC Breda teruggekeerd op de plek waar hij de afgelopen twee seizoenen onder contract stond. Een bovenbeenblessure stond een terugkeer in Eindhoven in de weg.

Het werd de avond van zijn vervanger Arno van Zwam. Aanvankelijk toonde de stand-in van Zoetebier zich een waardige vervanger. Met twee uiterst knappe reddingen op achtereenvolgens een kopbal van Jefferson Farfán en rebound van Ibrahim Afellay voorkwam hij na ruim een kwartier een zeker lijkende PSV-voorsprong.

Die kwam er na een klein half uur alsnog, en dat mocht Van Zwam zichzelf aanrekenen. De ervaren goalie, die vorig seizoen tegen PSV nog een strafschop had gestopt, legde met het mistasten op een schot van Farfán de basis voor een zorgeloze avond voor PSV.

Drie minuten voor rust had PSV de wedstrijd al beslist. Onachtzaamheid in de defensie leverde NAC een tweede tegentreffer op. Een corner van Farfán viel pardoes bij de tweede paal, waar Phillip Cocu met het hoofd de 2-0 aantekende.

De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Gesteund door de voorsprong had PSV gas teruggenomen. NAC probeerde het zo nu en dan nog wel, waarbij Leonardo zich weer eens positief onderscheidde. Maar het was te mager om de Eindhovense gastheren te verontrusten, zeker na de 3-0 van Farfán diep in de tweede helft.