Varane (31) stopt met voetballen: 'Aan alle mooie dingen komt een einde'

Reacties

Raphaël Varane (31) stopt per direct met voetballen. Aanleiding voor dat drastische besluit is de grote hoeveelheid fysieke malheur zijn die de Franse verdediger de laatste tijd ervaart. Hij blijft wel actief bij zijn werkgever Como, zij het in een andere, nog onbekende rol.

Varane (31) stopt met voetballen: 'Aan alle mooie dingen komt een einde'
© Pro Shots

De bekende druppel is gevallen in zijn eerste weken bij Como. Varane kwam in de Serie A nog niet in actie door een knieblessure, die zo ernstig was dat hoofdtrainer Cesc Fàbregas hem ook niet had ingeschreven voor de competitie. In een post op Instagram meldt hij zijn besluit om de kicksen aan de wilgen te hangen.

'Met immense trots kondig ik mijn voetbalpensioen aan. Ik ben duizend keer gevallen en duizend keer opgestaan. Nu is het moment juist om ermee te stoppen. Ik heb elk logo waar ik voor speelde verdedigd met alles dat ik in me heb, en heb nergens spijt van. Hopelijk heb ik jullie allemaal trots gemaakt. Liefs, Rapha.'

Varane is één van de succesvolste voetballers van zijn generatie. De stopper won in 2018 het WK met Frankrijk en is vooral bekend van tien seizoenen bij Real Madrid. In 360 wedstrijden voor de Spaanse grootmacht won hij vier keer de Champions League en drie keer La Liga. Een driejarig verblijf bij Manchester United verliep daarna minder succesvol.

Bekijk hier al onze video's
Meer Como
Meer over Como
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer R. Varane
Meer over R. Varane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.