Veelbesproken Nainggolan zoekt club: '300.000 per jaar is niet overdreven'

Reacties

Radja Nainggolan (36) speelde op 20 april zijn laatste wedstrijd voor het Indonesische Bhayangkara en zit nu zonder club. De veelbesproken Belg is nog altijd op zoek naar een nieuwe werkgever.

Veelbesproken Nainggolan zoekt club: '300.000 per jaar is niet overdreven'
© Pro Shots

Nainggolan speelde voor clubs als Piacenza, Cagliari, AS Roma, Internazionale, Antwerp FC en Spal en besloot het met de transfer naar Indonesië over een andere boeg te gooien. Dat avontuur is inmiddels ten einde, waardoor de vraag rijst wat zijn volgende club wordt. Nainggolan heeft inmiddels al bijna zes maanden geen wedstrijd meer gespeeld. 'Als ik binnen een paar weken nog niks heb gevonden, stop ik misschien wel. Maar het is ook niet dat ik mezelf een deadline heb opgelegd', vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Veel voorstellen heeft Nainggolan echter nog niet gekregen. 'En dat vind ik zelf ook raar. Volgens mij denken veel ploegen gewoon dat ik te duur ben. Ik ga niet gratis komen sjotten, maar 300.000 euro per jaar is ook geen overdreven loon, hè', is hij openhartig. 

Tegelijkertijd heeft Nainggolan al bijna een half jaar niet gespeeld. 'Laat mij twee weken meetrainen en ik ben topfit. Weet ge wat het ook is? De nieuwe trend is blijkbaar om zo veel mogelijk jonge gasten te kopen en die tegen een duurdere prijs door te verkopen. Maar die jonge gasten hebben ook ervaren spelers rondom zich nodig om beter te worden. Kijk naar wat Antwerp doet met Chery en Odoi. Da's goed gezien. Als ik ploegen als Beerschot en Kortrijk zie spelen, kan ik nog makkelijk mee.'

Nainggolan zegt het geld niet meer nodig te hebben. 'Ik heb een mooi kapitaal opgebouwd met het voetballen, dus eigenlijk niet nee. Maar wat ik mis, is die dagelijkse routine. Op het veld staan. Wat lachen met de boys. Ik sjot (informeel Belgisch woord voor schieten, red.) ook gewoon nog altijd heel graag, snapt ge?'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.