Veendam en Dordrecht slaan eerste slag

In de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie deden BV Veendam en FC Dordrecht goede zaken. Zaterdag moeten Go Ahead Eagles en FC Zwolle het dreigende onheil zien te voorkomen.

Veendam en Dordrecht slaan eerste slag

BV Veendam-Go Ahead Eagles 5-1BV Veendam kende een bliksemstart van de play-offs. Het duel met Go Ahead Eagles was koud drie minuten onderweg of de Groningse formatie leidde al met 2-0. De snelle doelpunten van Emmerik de Vriese en Erwin Buurmeijer (foto) kregen pas een Gronings vervolg na de aansluitingstreffer van Sjoerd Ars. Opnieuw Buurmeijer hielp BV Veendam aan een voordelige marge van twee treffers, waarna invaller Martin Drent de uitgangspositie nog beter maakte door ook twee keer te scoren.

FC Zwolle-FC Dordrecht 0-1Als laatste club voegde FC Zwolle zich bij het selecte gezelschap dat mag gaan strijden om promotie naar de Eredivisie. Maar de ploeg van trainer Jan Everse stelde daarin teleur met een nederlaag op 'eigen' veld. Eddy Putter zorgde ervoor dat FC Dordrecht de beste papieren heeft om de volgende ronde te halen. De spits tekende voor de enige treffer in Emmen, waar Zwolle naar uitwijkt vanwege de sloop van het eigen Oosterenk Stadion.

Bekijk hier al onze video's