Veerman zegt af voor Oranje, Koeman roept Kluivert op

Reacties

Justin Kluivert is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Bournemouth is de vervanger van Joey Veerman. De PSV'er heeft zich geblesseerd moeten afmelden.

Veerman zegt af voor Oranje, Koeman roept Kluivert op

Kluivert speelde twee interlands voor Oranje, maar ontving sinds september 2019 geen uitnodiging meer. De 25-jarige aanvaller is een vaste kracht bij Bournemouth en heeft zich aan de Engelse zuidkust in de kijker gespeeld bij Ronald Koeman. De bondscoach nam Kluivert op in de voorselectie, maar koos aanvankelijk voor andere namen.

Door het afhaken van Veerman kreeg Kluivert alsnog een telefoontje. De middenvelder van PSV kreeg vorige week zowel op de training als in het duel met Go Ahead Eagles een tik op zijn enkel. Veerman ging er niet vanuit dat de interlandperiode in gevaar zou komen. 'Dat weet je nooit, maar ik denk het niet', gaf de international aan bij ESPN. Na onderzoek in Zeist moest Veerman toch afzeggen. 

Bosnië en Duitsland
Oranje komt twee keer in actie in het kader van de Nations League. Zaterdag speelt het Nederlands elftal in het Philips Stadion tegen Bosnië en Herzegovina, drie dagen later wacht in de Johan Cruijff Arena het thuisduel met Duitsland. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.