Veldbestormers bron van zorgen op het EK: 'Nu waren de intenties goed…'

Reacties

Liefst vijf keer ging het mis tijdens de EK-wedstrijd tussen Turkije en Portugal. Personen renden het veld op voor een selfie met - uiteraard - Cristiano Ronaldo. Bondscoach Roberto Martínez van Portugal maakt zich zorgen.

Veldbestormers bron van zorgen op het EK: 'Nu waren de intenties goed…'
© Pro Shots

Vijf veldbestormers klinkt veel, maar daarbij moet rekening gehouden worden dat er na het laatste fluitsignaal nog eens twee personen het veld betraden om Ronaldo aan te klampen. Bij één van die pogingen ging het mis: in de ijver om een veldbestormer tegen te houden gleed een steward speler Gonçalo Ramos onderuit. De spits hinkte vervolgens buiten het beeld van de camera.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.

Eerder tijdens het EK ging het ook al mis bij Portugal, toen uitgerekend keeper José Sá een persoon moest tegenhouden op weg naar landgenoot Ronaldo. Bondscoach Martínez voelde zich genoodzaakt om te reageren op het afsluitende persmoment in Dortmund. 'Dit is wel een bron van zorgen. We hadden geluk, want nu waren de intenties goed. Maar op een andere dag kunnen die goede intenties er misschien niet zijn', aldus een doemdenkende coach.

Martínez begrijpt de fans een klein beetje, maar roept op om hiermee te stoppen. 'Iedereen vindt het leuk als fans hun idolen kunnen ontmoeten, maar dit mag niet gebeuren. Er is veel beveiliging aanwezig en niemand heeft iets aan zo'n veldbestorming. Ik denk dat de mate van beveiliging alleen maar toe zal nemen.'

Voor speler Bernardo Silva was het allemaal niet zo erg. 'Het is vervelend, want de wedstrijd wordt even stilgelegd. Maar dat is de prijs die je betaalt als je zo'n speler in je team hebt', doelt de aanvaller op Ronaldo. 'Maar ik persoonlijk heb nooit enig gevaar gevoeld.'

Portugal won het duel met Turkije en is zodoende foutloos na twee wedstrijden op het EK. Het land is daardoor zeker van de groepswinst en zal daardoor in de achtste finale spelen tegen een nummer drie uit de groepsfase.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 27 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.