Verbazing over rode kaart Feyenoord-huurling López in Deense topper

Reacties

Voor Feyenoord-huurling Marcos López eindigde de Deense topper tussen FC Kopenhagen en Brøndby IF zondag al na 43 minuten. De verdediger uit Peru kreeg een discutabele rode kaart, maar kon na de zege van zijn nieuwe ploeg opgelucht ademhalen.

Verbazing over rode kaart Feyenoord-huurling López in Deense topper
© Pro Shots
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
3 - 1
Brøndby IF
Brøndby IF

Feyenoord heeft de 24-jarige López dit seizoen bij Kopenhagen gestald en de Peruviaan stond zondag voor de derde keer in de basis bij de huidige nummer vier in de Superligaen. De thuiswedstrijd tegen de grote rivaal Brøndby eindigde echter voortijdig voor de linksback.

De VAR oordeelde dat López zijn tegenstander Sebastian Sebulonsen een vrije doorgang naar het doel belette en arbiter Morten Krogh besloot zijn gele kaart om te zetten in een rode kaart. Bij Kopenhagen ontstond veel verontwaardiging over de rode kaart, zoals bij trainer Jacob Neestrup.

'Ik wil niet eens ingaan op de vraag of López hem eigenlijk wel raakt, maar ik weet zeker dat Sebulonsen nooit in een scoringspositie was gekomen', zei Neestrup tegen Viaplay. Tot genoegen van de coach won Kopenhagen met tien man alsnog van Brøndby. Kevin Diks was met een benutte strafschop een van de doelpuntenmakers bij de thuisploeg.

Neestrup belandde tijdens de rust nog in een akkefietje met Brøndby-verdediger Sean Klaiber, ex-speler van onder andere FC Utrecht en Ajax. Klaiber reageerde op weg naar de spelerstunnel op uitlatingen van de trainer, maar de coach geeft aan dat hij niets tegen de Nederlander zei. 'Het was niet richting Klaiber bedoeld. Maar bij een derby is er veel stress, iedereen wil winnen. Het enige wat telt voor ons is de winst.'

Superliga

Stand Superliga 2024/2025

Denemarken

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Midtjylland
8
6
2
0
17-8
+9
20
2
AGF Aarhus
8
5
2
1
22-8
+14
17
3
Silkeborg
8
5
1
2
16-10
+6
16
4
Brøndby IF
8
4
2
2
16-10
+6
14
5
FC Kopenhagen
8
4
2
2
15-10
+5
14
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.