Verbruggen en Reijnders maken indruk: 'Hij deed Frenkie de Jong vergeten'

Reacties

Tijjani Reijnders en Bart Verbruggen zijn door Marca opgenomen in het elftal met revelaties van het EK. De twee Oranje-internationals hebben indruk gemaakt op de Spaanse sportkrant.

Verbruggen en Reijnders maken indruk: 'Hij deed Frenkie de Jong vergeten'
© Pro Shots

Reijnders en Verbruggen vormen een elftal waarin ook plek is voor Feyenoord-verdediger Dávid Hancko en voormalig Eredivisie-spelers Ferdi Kadioglu (ex-NEC) , de bij Ajax geflopte Georges Mikautadze en de Roemeen Andrei Ratiu, die ook opviel vanwege zijn blauwe haar. 'Het EK is altijd een podium geweest om nieuw talent te ontdekken, zoals Pavel Nedved, Andrei Arshavin en Marco Balotelli voor het eerst erkenning kregen voordat ze uitgroeiden tot wereldsterren', introduceert Marca het elftal met revelaties.

Onder de lat staat dus Verbruggen, die volgens de sportkrant een van de keepers is die op het EK boven verwachting goed presteerden. 'Nadat hij op het laatste EK Onder-21 al een van de lichtpuntjes was bij Nederland, gaf Koeman hem de sleutels in het A-team hoewel hij niet altijd speelt bij Brighton. Buiten het strafschopgebied zijn er misschien nog wat twijfels over zijn acties, maar tussen de palen verrichtte hij diverse reddingen die verklaren waarom Oranje voor het eerst sinds 2004 weer in de halve finale stond.'

Ook Reijnders krijgt complimenten voor zijn spel op het EK. De middenvelder deed de geblesseerde Frenkie de Jong volgens Marca vergeten. 'In eerste instantie had Joey Veerman de vervanger van Frenkie moeten zijn, maar na een zwak debuut haalde Koeman Reijnders naar achteren. Hij vormde een heel interessant koppel met Jerdy Schouten. Tijdens dit EK lanceerde hij zichzelf, nadat hij al een goed eerste jaar bij AC Milan had. Met zijn passes en zijn dribbels had Reijnders een belangrijke rol bij Oranje.'

Ook Hancko, Kadioglu en Mikautadze maakten indruk. In het geval van de Feyenoorder, die bij Slowakije als linksback speelde, roemt Marca zijn defensieve kwaliteiten. Bovendien toonde de door Atlético Madrid begeerde Hancko aan een strijder te zijn met leiderschapskwaliteiten. Kadioglu wordt op zijn beurt de definitie van een moderne back genoemd, de Turk mag volgens de krant hopen op een transfer. En ook Mikautadze overtrof met zijn neus voor doelpunten de verwachtingen bij Georgië, aldus Marca.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Reijnders
Meer over T. Reijnders
Meer B. Verbruggen
Meer over B. Verbruggen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.