Verbruggen kijkt uit naar komst Wieffer bij Brighton & Hove Albion

Reacties

Bij Brighton & Hove Albion zaten al drie Nederlanders en dat worden er voor komend seizoen, als er niemand weggaat, vier. Mats Wieffer verruilt Feyenoord voor een avontuur aan de Engelse zuidkust. Daar is Oranje-doelman Bart Verbruggen in ieder geval heel erg blij mee.

Verbruggen kijkt uit naar komst Wieffer bij Brighton & Hove Albion
© Pro Shots

Wieffer werd vrijdagavond laat gepresenteerd door Brighton, dat de middenvelder een contract tot medio 2029 heeft laten tekenen. Na Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke wordt hij de vierde Nederlander binnen de selectie. Kjell Scherpen staat overigens ook nog onder contract bij Brighton, maar hij wordt komend seizoen weer verhuurd aan Sturm Graz.

In aanloop naar zijn transfer nam Wieffer contact op met Verbruggen. 'Hij heeft me een berichtje gestuurd', zei de keeper na afloop van Nederland-Turkije in de mixed zone. 'Hoe het is daar, wat voor club het is, dat soort dingen. Ik heb mijn eerlijke mening gegeven en die was heel positief. Gelukkig voor ons bij Brighton komt hij onze kant op.'

De 24-jarige Wieffer had meer opties. 'Of ik verrast ben dat hij dan onze kant op komt? Dat weet ik niet: Brighton is gewoon een fantastische club, een club die aan het groeien is. Dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien. Ik denk dat het een fantastische omgeving is voor jongens om zich te ontwikkelen en beter te worden. Dus ik denk dat het ook voor Mats een hele goede plek en een super goede stap zal zijn.'

Verbruggen, die niet door de clubleiding is gevraagd naar zijn mening over Wieffer, sprak met de middenvelder verder nauwelijks over het EK. De kans is groot dat Wieffer erbij was geweest als hij niet geblesseerd was geraakt. 'Hij heeft ons wel succes gewenst, maar meer niet. Mats kennende gunt hij ons dit en leeft hij mee zoals alle andere Nederlanders', besloot Verbruggen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.