Vermoedelijke opstelling Duitsland: middenvelder fit, debutant na 4 jaar geduld

Reacties

In Duitsland verwacht men dat Oliver Baumann maandag zijn debuut maakt voor het nationale elftal in de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal. En dat is bijzonder. De doelman wacht al vier jaar op zijn debuut.

Vermoedelijke opstelling Duitsland: middenvelder fit, debutant na 4 jaar geduld
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
Ma 14 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Vier jaar geleden werd de inmiddels 34-jarige doelman van Hoffenheim voor het eerst bij de Duitse selectie gehaald. Maar de concurrentie met keepers als Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen was moordend. Nu de één gestopt is bij de nationale ploeg en de ander zwaar geblesseerd, doemt ineens de kans op een debuut op. Tegen Bosnië-Herzegovina kreeg Alexander Nübel een basisplek, nu is het de beurt aan Baumann, zo verwacht het Duitse Sportschau.

In de vermoedelijke opstelling is tevens een plek ingeruimd voor Aleksandar Pavlovic. De middenvelder van Bayern München deed tegen Bosnië niet mee. Hij kampte met knieklachten, maar stond zondag weer op het trainingsveld. De verwachting is dat hij samen met Robert Andrich het verdedigende blok op het middenveld vormt. Mocht hij toch te veel last hebben, is Pascal Gross het alternatief.

Verder is de verwachting dat bondscoach Julian Nagelsmann voor dezelfde spelers kiest als tegen Bosnië. Dat betekent dat Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah en Maximilian Mittelstädt de defensie vormen. Tim Kleindienst is de diepe spits en achter hem staan Florian Wirtz, Deniz Undav en Serge Gnabry.

Duitsland kampt met een flink aantal blessuregevallen. Onder anderen Ter Stegen, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug, Kai Havertz, Robin Koch, David Raum en Benjamin Henrichs zijn niet inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling: Baumann; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Pavlovic (of Gross); Gnabry, Undav, Wirtz; Kleindienst

UEFA Nations League

Stand Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
9-3
+6
7
2
Nederland
3
1
2
0
8-5
+3
5
3
Hongarije
3
0
2
1
1-6
-5
2
4
Bosnië-Herzegovina
3
0
1
2
3-7
-4
1
* Actueel tot en met 13 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.