Verrassend Georgië tempert euforie Schotland

Italië lachte ongetwijfeld in zijn vuistje. Schotland verslikte zich immers pijnlijk in Georgië. Frankrijk is de nieuwe leider.

Verrassend Georgië tempert euforie Schotland

Georgië-Schotland 2-0Een plaats op het EK lonkt nog steeds voor Schotland. Maar de verrassende ploeg van Alex McLeish staat er na het duel in Georgië beduidend minder goed voor dan werd verwacht. De Schotten ging in Tblisi met 2-0 ten onder.

Door de rake kopbal van Levan Mchedlidze was de euforie in Schotland al flink getemperd. David Siradze maakte de avond er voor de gasten nog minder op door de 2-0 binnen te tikken. Italië, dat pas in november weer in actie komt, heeft in Groep B de minste verliespunten.

Frankrijk-Litouwen 2-0Thierry Henry leidde Frankrijk langs Litouwen. De spits van Barcelona, die nu alleen topscorer allertijden is van Les Bleus, maakte in het laatste kwartier met twee treffers het verschil. Door de zege loste Frankrijk de Schotten af als nummer één in Groep B.

Oekraïne-Faerøer 5-0Oekraïne spoelde de teleurstelling over de uitschakeling weg met een afgetekende overwinning. Faerøer was het slachtoffer van de Oekraïense dadendrang. Maksim Kalinitsjenko was met drie goals de grote man bij de thuisploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen