VI Discussie: wie moet de vaste spits van Oranje worden?

Reacties

Twee interlands, twee uitblinkende spitsen. De keuze voor Ronald Koeman in de punt van de aanval bij Oranje is er niet makkelijker op geworden. Toch wil de bondscoach het liefst met een vaste spits spelen, gaf hij dinsdag op een persconferentie aan.

VI Discussie: wie moet de vaste spits van Oranje worden?
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Duitsland
Duitsland

De vraag is of Joshua Zirkzee of Brian Brobbey de eerste spits van Oranje wordt, na hun sterke optredens tegen respectievelijk Bosnië-Herzegovina en Duitsland. Daar leek de bondscoach na het gelijkspel tegen Die Mannschaft nog niet over uit.

'Ik heb niet gezegd dat die spits gaat spelen tegen Hongarije en Duitsland in de volgende periode', zei Koeman dinsdagavond op zijn persconferentie na afloop. 'Het liefst ga je naar een vaste spits toe, maar beide kunnen die spits zijn. Waar hangt dat vanaf? Dat kan ook van een tegenstander afhangen. Dat was de keuze die ik heb gemaakt, dat was volgens mij geen slechte.' Wat Koeman nu met de spitspositie moet doen, vragen we in de VI Discussie.

Poll Moet Oranje met een vaste spits spelen?
  • Ja
  • Nee
Poll Als Koeman een vaste spits kiest bij Oranje, wie moet dat dan zijn?
  • Joshua Zirkzee
  • Brian Brobbey
  • Memphis Depay
  • Wout Weghorst

Het is een luxeprobleem voor Koeman, die aangaf dat Zirkzee 'in principe' een blijvertje is in de Oranje-selectie. Evenals andere jongelingen die zich aandienen, zoals Ryan Gravenberch en de broers Jurrïen en Quinten Timber. 'Ik denk dat ze dat wel afgedwongen hebben met de energie die ze geven aan het elftal. Dat zijn blijvertjes als ze fit zijn, spelen en goed blijven.

Dat het nieuw elan voor meer enthousiasme lijkt te zorgen dan de EK-prestaties, verrast Koeman niet. 'Dat kan ik aan de ene kant wel begrijpen, maar aan de andere kant ook niet want je praat over een halve finale. Maar ja, dat is onze landsaard, hè. We lopen nog lekker te zeiken, het is allemaal niet goed. Maar het is duidelijk: deze week zijn er gewoon heel veel positieve dingen.'

Enthousiaster na het EK? 'Het zit in onze landsaard'
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.