Vier goals niet voldoende voor Excelsior: NAC keert terug in Eredivisie

Reacties

Excelsior is zondagavond op (extra) pijnlijke wijze gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. Tegen NAC Breda had de Rotterdamse club via een vierklapper een geweldige comeback in huis, maar door een goal van de uitclub bleek het niet voldoende voor lijfsbehoud. NAC keert zodoende na vijf jaar terug in de Eredivisie.

Vier goals niet voldoende voor Excelsior: NAC keert terug in Eredivisie
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
4 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Speculerende voetbalfans zullen zich even rijk hebben gewaand tijdens Excelsior - NAC. Het heenduel eindigde in een overtuigende 6-2 overwinning voor NAC, maar Excelsior maakte eerder in de play-offs al naam als stuntclub. Het leek zondagavond opnieuw te gebeuren in eigen huis, want na vijftig minuten stond het 4-0. Door een hattrick van Troy Parrott en een eigen doelpunt van Boy Kemper poetste Excelsior de eerdere ruime nederlaag weg.

Deze tussenstand was zeker niet geflatteerd, Excelsior kwam zonder Arthur Zagré en Lance Duijvestijn - beiden kregen rood in het heenduel - ijzersterk voor de dag. Bij NAC lukte er juist bijzonder weinig, het tegenovergestelde van een kleine week eerder. Een opleving van uitgerekend Casper Staring bleek echter voldoende voor NAC.

© Pro Shots

Staring speelt sinds januari 2023 voor NAC en kwam daarvoor voor FC Twente uit, in zijn vierjarige bestaan als profspeler had de middenvelder annex verdediger welgeteld eenmaal gescoord. Zijn eerste doelpunt sinds 27 oktober 2020 bleek echter goud waard voor NAC. Staring vond de linkerhoek achter doelman Stijn van Gassel, waardoor de stand over twee duels weer de kant van de Brabanders opviel.

Gesteund door het publiek ging Excelsior op jacht naar de 5-1, goed voor een verlenging. Twee jaar geleden flikte Excelsior dit kunstje al tegen ADO Den Haag, zover kwam het zondagavond niet. Ondanks een 4-1 overwinning zit het Eredivisie-verblijf van Excelsior er na twee seizoenen op. NAC mag zich juist opmaken voor zijn eerste Eredivisie-avontuur sinds 2019.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.